Deze palm is afkomstig uit de bergen van Iran, Afghanistan en Pakistan. Hierdoor is zij daar extreem koude-tolerant: -12°C. Dat komt omdat de luchtvochtigheid daar erg laag is.
In West-Europa is dit een ander verhaal. Hier is het meestal veel vochtiger en dit in combinatie met kou kan heel gevaarlijk zijn voor een palm en zeker voor een Nannorrhops.
Toch kan zij als volwassen plant in de volle grond flink wat kou verdragen, mits zij wortelt in heel goed gedraineerde grond.
Meestal heeft zij een ondergrondse stam die zich sterk vertakt tot een bossige struik.
‘s Zomers voldoende water geven.
Zij kan goed in warme, droge lucht binnenshuis.
Ze heeft dan wel enorm veel licht nodig. Ook buiten vraagt deze palm veel licht, daarbij een droge standplaats en ze moet gek genoeg niet teveel vertroeteld worden.
Ik vind dit één van de moeilijkste palmen. Ik heb een aantal kleinere exemplaren die nog in een kuip staan. Het is voor mij nog moeilijk in te schatten hoeveel water ze nodig hebben. Vaak geef je ze te veel en daar kan een Nannorrhops niet tegen. Zij komt immers oorspronkelijk uit zeer droge gebieden in de buurt van Afghanistan. Ook in de winterberging is het zaak ze droog te houden, zeker bij lage temperaturen.